Výměnný pobyt v Belgii zahájen

18. 4. 2024

V úterý 16.4. odletělo 20 studentů třídy 6.8 do Belgie, kde je již první den čekal opravdu nabitý program. Když se v osm ráno dopravili do Bruselu a odvezli si kufry do hotelu, navštívili Evropský parlament a účastnili se přednášky o programu Erasmus a jeho možnostech. Poté si šli po náročném dni odpočinout, aby se mohli k večeru pokochat starým městem a proslulou sochou Čůrajícího chlapečka. Samozřejmě ochutnali typické belgické vafle a nebo třeba hranolky. 

Druhý den se vypravili do Oudenaarde, města nedaleko Bruselu, kde se konečně potkali se svými korespondenty, se kterými budou následující týden bydlet. V belgické škole je čekal seznamovací program a dokonce už stihli ochutnat, co studenti v Belgii obědvají. Pak už se studenti rozloučili a odjeli se svým belgickým kamarádem domů.

Jorika Ježková, 6.8

Celý příspěvek →
Celý článek →

KSICHTÍ výlet

5. 4. 2024

Studentka třetího ročníku čtyřletého studia Vendy Němečková se letos zúčastnila dvou výletů, které uspořádali pro řešitele soutěže organizátoři KSICHTU (Korespondenční Seminář Inspirovaný Chemickou Tématikou). Podělila se s námi o své zážitky: 

Celý příspěvek →
Celý článek →